De olijfboom kopen die bij je past bij je landschap

Het kopen en planten van een olijfboom is een grote investering in de toekomst van je tuin. het is dus belangrijk om een goede keuze te maken. Weet je niet zeker waar je rekening mee moet houden bij een olijfboom kopen? Het is het belangrijkst om een olijfboom te kiezen die voldoet aan je verwachtingen, geschikt is voor de locatie waar hij geplant gaat worden en uiteindelijk deel gaat uitmaken van je landschap zodat toekomstige generaties van de boom kunnen genieten.

Waar houd je rekening mee

Als je een schets gaat maken in je gedachten of op papier van je tuin, huis en paden, houd dan rekening met de beperkingen van je omgeving. Denk dan aan de beschikbare ruimte, de buizen die ondergronds te vinden zijn, elektriciteitskabels, regelgeving van de gemeente en welk effect het planten van een boom kan hebben op je buren. Gaat de boom bijvoorbeeld geen zonlicht blokkeren. Al deze overwegingen zijn cruciaal om een goede boom uit te zoeken waar je nog jaren plezier aan zult beleven. Je wilt uiteraard een situatie vermijden waarbij je de boom na een aantal jaar moet verplaatsen of de boom moet laten snoeien om de takken klein te houden. Na deze overwegingen ben je klaar voor de juiste olijfboom kopen.

De hoogte van je olijfboom

De grootte van een olijfboom valt onder de medium size boom beschrijving wanneer je in termen van hoogte spreekt. De olijfboom is daarom ook een passende keus voor stedelijke kavels en niet alleen voor grotere landschappen. Houd in gedachten dat kleine bomen maar weinig schaduw geven. Een algemene regel die je kunt aanhouden om een olijfboom te kiezen die past op een geschikte plek van je tuin, is door een hoogte te kiezen waarbij de afstand tot andere objecten minstens 30% van je lengte van je boom is. Een olijfboom van 9 meter moet dus op ongeveer 3 meter van andere objecten geplaatst worden. Veel plezier bij het olijfboom kopen!