De voordelen van multiplex

multiplex kopen

Multiplex, een materiaal dat geschikt is voor vele constructieve doeleinden. Vaak denkt men aan meubels van multiplex, maar er zijn nog veel meer toepassingen van dit materiaal zoals een vloer of zelfs ondervloer. Daarnaast heeft multiplex nog heel wat voordelen. In dit artikel kom je erachter welke die zijn.

Duurzaam

Multiplex wordt vervaardigd uit dunne lagen houtfineer die aan elkaar worden gelijmd. Dit betekent dat ook de minder kwalitatieve delen van een boom gebruikt kunnen worden voor vervaardiging van multiplex. Daardoor is het materiaal grondstofbesparend of duurzaam. Daarnaast zorgt deze eigenschap ook voor een lagere prijs, dus heel aantrekkelijk voor jouw portemonnee!

Krachtig

Een ander voordeel is dat multiplex niet krom zal trek trekken en ook niet zo snel zal scheuren of splijten. Dit vanwege de structuur van het materiaal. De verschillende lagen worden immers kruiselings onder rechte hoeken gelijmd. Hierdoor krijg je een stevig en krachtig geheel en heb je dan geen last van splijten bij het slaan van spijkers, of kromtrekken door afwisselende temperaturen.

multiplex kopen

Uitstraling en verwerking

Multiplex verschilt wel veel van standaard hout qua structuur en eigenschappen, maar je krijgt wel dezelfde natuurlijke uitstraling van hout. Dit zorgt ervoor dat er geen discontinuïteit optreedt in jouw interieur, zeker wel iets dat een ieder wilt. Daarnaast is verwerking van multiplex heel gemakkelijk, omdat het vlakker is aan de bovenzijde. Zo heb je de kans om zelf de uitstraling te bepalen.

Flexibiliteit

Het leukste van multiplex is dat deze in vrijwel alle afmetingen beschikbaar is. Hierdoor heb je de mogelijkheid te kiezen voor het materiaal dat het best geschikt is voor jouw doel. Multiplex nodig voor meubels? Dan kun je multiplex kopen die nogal dun is. Voor een vloer bijvoorbeeld kies je voor multiplex dat wat dikker is. 

Er zijn vele voordelen aan multiplex: krachtig, makkelijk verwerkbaar en duurzaam. Daarnaast is ook de flexibiliteit een grote plus. Zo kun je kiezen voor multiplex voor het vervaardigen van meubels, maar ook elementen die een robuuster variant vereisen. Door multiplex te kopen dat geschikt is voor jouw doel, krijg je de beste van beide werelden: een stevige constructie met flagrante uitstraling.