Een VOG in het Engels nodig? Zo gaat dat in z’n werk

vog aanvraag

Nederland is een land waar de internationalisering een grote invloed heeft. Vooral in het westen van het land geldt dat, maar ook in andere delen van het land wordt het steeds normaler dat er bijvoorbeeld op de werkvloer veelal in het Engels wordt gecommuniceerd. Dit komt mede doordat veel organisaties nauw samenwerken met bedrijven in andere landen. Niet zelden worden er dan ook zakenreizen gemaakt. Voor dat soort reizen is soms een VOG nodig. De letters VOG staan voor Verklaring Omtrent het Gedrag. Dit kun je ook wel zien als bewijs van goed gedrag, oftewel een bewijs dat jouw gedrag uit het verleden geen belemmering vormt om taken uit te oefenen of dus een reis te maken. Als het om een reis gaat is een VOG aanvraag voor een Engelse VOG trouwens wel zo handig. Lees hieronder hoe dat in z’n werk gaat. 

vog aanvraag

Hoe verschilt de Engelse aanvraag ten opzichte van de Nederlandse?

Als je een VOG in het Engels zou willen, dan zou je deze aanvraag via Justis kunnen doen. Daar zijn namelijk aanvraagformulieren in het Engels beschikbaar. Ook via andere websites waar je deze verklaring kunt aanvragen heb je mogelijkheden om in het Engels te werken. Onthoud echter wel dat je de verklaring naderhand wel in het Nederlands zult ontvangen. Deze verklaring wordt dan voorzien van een begeleidende tekst in het Engels. Zo wordt het voor Engelstaligen duidelijk waar de verklaring voor staat.

Vertaalmogelijkheden

Een Nederlandse VOG met een kleine uitleg erbij in het Engels. Dat is dus het maximaal haalbare als je een Engelse VOG wilt. Als je de hele verklaring in het Engels wilt hebben, dan zijn daar natuurlijk wel mogelijkheden voor. Het best kun je hiervoor een deskundig vertaalbureau inschakelen. Zo’n bureau heeft deze vertaling wellicht al vaker uitgevoerd, dus dit kan waarschijnlijk snel geregeld worden.