ERP software voor jou vergeleken!

erp vergelijken

Het gebruiken van ERP software kan veel voordelen opleveren voor je bedrijf. Echter kan het heel lastig zijn om te bepalen wat voor er software de beste keuze is voor jou en je bedrijf. In dit artikel zullen we de verschillende soorten ERP vergelijken met elkaar om het allemaal iets overzichtelijker te maken. Welk type software is het beste voor je bedrijf?

Wat zijn de opties?

Je kunt kiezen uit drie verschillende soorten ERP software: on-premise, hosted of Software as a Service (SaaS). De eerste twee zijn uiteraard software die op je bedrijfslocatie geïnstalleerd moet worden, terwijl SaaS op abonnementsbasis is. Dit betekent dat er geen installatie nodig is. Bovendien variëren de kosten tussen de drie opties.

erp vergelijken

Voordelen van Software as a Service

Een van de meest voor de hand liggende voordelen is natuurlijk dat er geen installatie nodig is! Je kunt er meteen mee aan de slag zonder je zorgen te maken over de technische details. Bovendien betaal je alleen voor wat je gebruikt, dus er zijn geen dure kosten vooraf om je zorgen over te maken. Bovendien kun je je gemakkelijk aanmelden voor een gratis proefversie.

Voordelen van gehoste ERP software

Net als bij SaaS hoef je de software niet in je bedrijf te installeren. Dit betekent dat het ook niet nodig is je personeel op te leiden hoe het moet gebruiken, dus iedereen kan er meteen mee aan de slag! Ook betaal je, net als bij SaaS, alleen voor wat je gebruikt en zijn er geen dure kosten vooraf aan verbonden. Je kunt de software ook uitproberen voor je een abonnement neemt.

De voordelen van on-premise ERP software

On-premise software wordt geïnstalleerd op je computernetwerk in je bedrijfsvestiging. Dit betekent dat werknemers gemakkelijk toegang tot de software krijgen vanaf hun bureaublad. En omdat het op je netwerk geïnstalleerd is, kun je genieten van hogere snelheden en hogere beveiligingsniveaus.