Gelderland: alles in huis voor een complete vakantie

Vakantie

Veel Nederlanders reizen regelmatig naar verre oorden om aldaar de vakantie door te brengen. Je vraagt je echter soms weleens af of dat allemaal wel zo hard nodig is. Om mooie dingen te zien is ver reizen namelijk niet noodzakelijk. Ons eigen land heeft zelf ook al heel veel te bieden. Ga je bijvoorbeeld eens op vakantie naar Gelderland, dan kom je er al snel achter wat we bedoelen. Het mooie van Gelderland is ook nog eens dat dit een provincie is die een heel divers aanbod heeft aan toeristen en recreanten. In de volgende alinea’s vatten we in het kort samen wat de belangrijkste Gelderse bezienswaardigheden zijn. 

Opties voor natuurlijke uitstapjes

Als het aankomt op natuur dan kunnen we onmogelijk om Nationaal Park De Hoge Veluwe heen. Dit is het grootste en volgens velen ook het mooiste natuurpark van Nederland. Vooral als de natuur in bloei staat is het hier een prachtig kleurrijk geheel. Goed om te weten is trouwens dat als je dit park, ten noorden van Arnhem, betreedt, je normaal gesproken met de fiets verder gaat. Autoverkeer is in dit natuurpark dus een zeldzaamheid. De natuur opzoeken kan trouwens ook in bijvoorbeeld de bosrijke Achterhoek of het rivierengebied De Betuwe.

Vakantie

Steden en attracties

Op het gebied van cultuur en vermaak heeft Gelderland ook het nodige in petto. Grote steden die de moeite waard zijn, zijn vooral Nijmegen en de Gelderse hoofdstad Arnhem. In Arnhem huizen bovendien de indrukwekkende dierentuin Burgers’ Zoo en een van Nederlands mooiste musea: Het Nederlands Openluchtmuseum. Bij Apeldoorn is er ook genoeg vermaak te vinden. Daar vind je namelijk De Apenheul (een spectaculair dierenpark met vooral apen) en het attractiepark Koningin Julianatoren. Bij Apeldoorn is bovendien Paleis Het Loo met zijn fraaie tuinen gelegen.