Het monteren van een biminitop

bimintop rvs

Als je hier bent, dan weet je natuurlijk wat een biminitop is. Maar weet jij ook hoe je ervoor kan zorgen dat deze op jouw boot kan geplaatst worden?

Weet je he niet, een biminitop is heel kort samengevat een zonnedak voor de boot. Op het water zal je sneller verbranden door de zon en dan is een zonnedakje als bescherming zeker geen overbodige luxe. Voor je vertrekt in de lente op reis met jouw boot, dan kunnen de volgende tips al zeker geen kwaad:

  • Kies voor het juiste type voor jouw boot
  • Ga langs bij een zeilmaker om te weten hoe je alles veilig kan doen.
  • Zorg voor voldoende documentatie. Youtube kan al een heel goede bron zijn.
bimintop rvs

Waarom een biminitop zo goed van pas kan komen?

Als je eindelijk klaar bent, dan moet je ervoor zorgen dat je eerst en vooral al de verschillende onderdelen hebt klaarliggen. Ten tweede zorg je voor de noodzakelijke schroeven binnen handbereik en ook het juiste gereedschap. De volgende stap is alles met elkaar verbinden zoals het hoort: het middenstuk met het eindstuk, het eindstuk aan het einde van de buis, de dekplaat op het gangboord en hier maak je dan het eindstuk aan vast. Ten laatste komt de beugel. Die komt vast te zitten aan het dek of dit gangbord; En dan maak je daar een spandband aan vast.

Heel simpel is het wel, maar de belangrijkste stap is steeds het kiezen voor de juiste soort. Dat lijkt in de meeste gevallen een bimintop rvs te zijn. De buisstructuur maakt alles heel stevig en heel makkelijk in onderhoud. Je bent beschermd tegen de zon en regen, tegen warmte en de onverwachtste bui. We zijn tenslotte in de Nederlanden.

Een bimintop rvs hoort niet alleen thuis op een boot hier. Maar zo goed als elke boot kan een bimintop rvs gebruiken. Het zorgt voor meer waarde, maar vooral: meer bescherming.

Meer verhalen