Internet marketing

Internet marketing, ook wel online marketing genoemd, is het promoten van je bedrijf, product of dienst via het internet. Het doel hiervan is klanten trekken, zodat zij uiteindelijk jouw producten of diensten gaan afnemen. Internet marketing kan op veel verschillende manieren worden ingezet. Daarnaast kan het via allerlei kanalen worden gedaan. Er zijn een aantal voordelen van internet marketing en er zijn veel verschillende vormen internet marketing. Een paar voordelen en vormen worden in dit artikel toegelicht, zodat jij erachter kunt komen waarom en hoe jij internet marketing kunt inzetten.

Voordelen internet marketing

Waarschijnlijk hoor je veel andere ondernemers praten over internet marketing. Maar waarom zou je internet marketing inzetten? Om te beginnen is het een groeiende markt. Steeds meer communicatie gaat namelijk via het internet. Er komen daardoor steeds nieuwe mogelijkheden voor internet marketing. Ten tweede is internet marketing niet duur. Of je nou startende of ervaren bent, het is fijn om met een klein budget veel te kunnen bereiken. Ook is het via internet marketing mogelijk om resultaten te meten en analyseren. Je kunt gemakkelijk zien hoeveel mensen jouw website bezoeken, hoe lang ze blijven en of ze iets kopen. Tot slot is internet marketing een goede manier om in te spelen op de interesses van potentiële klanten.

Vormen internet marketing

Er zijn ontzettend veel vormen van internet marketing. Per onderneming kan het dan ook verschillend zijn welke vorm van internet marketing wordt ingezet. Dit ligt aan de doelgroep, boodschap, het doel en budget. Er zullen twee belangrijke vormen van internet marketing worden toegelicht. Om te beginnen ‘Social media marketing’. Social media is een plek om gemakkelijk in contact te komen met jouw doelgroep. Via social media wordt naamsbekendheid vergroot en ontstaat er interactie. Ook is er ‘contentmarketing’. Content marketing is een belangrijk onderdeel van internet marketing. Er is namelijk altijd content, zoals tekst, foto’s of video’s nodig.