Laarzen

De populariteit van Wellington-laarzen

Boots” is een oud gedicht van de Engelse dichter en satiricus Rudyard Kipling. Het werd oorspronkelijk gepubliceerd in 1903, in zijn boek The Five Nations. In dit boek vertelt Kipling de avonturen van Billy Tuck, een jongen die behoort tot de stad Tipp City in de Verenigde Staten van Amerika. Als jongen ging Billy Tuck vaak met zijn moeder mee op uitstapjes buiten hun huis, en toen ze een groep Indianen tegenkwamen, gebruikte hij zijn pijl om ze te doden. Om welke reden dan ook, Billy Tuck zette deze traditie voort en zijn legende groeide. Tijdens de oorlog werd Billy Tuck een belangrijk onderdeel van het leger als een ingegraven soldaat. Uiteindelijk, toen de oorlog voorbij was, trok hij zich terug in Tipp City, waar hij zijn laatste jaren doorbracht, totdat hij werd gedood door een moordenaarskogel.

In de 20e eeuw veranderde de stijl van laarzen

In de 20e eeuw veranderde de stijl van boots die deze helden gewoonlijk droegen drastisch. Er werden knielaarzen gedragen, evenals cowboylaarzen en onderbeenlaarzen. De laarzen van tegenwoordig zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die duurzaam, comfortabel en modieus zijn. De verschillende stijlen laarzen die mensen tegenwoordig kiezen, hebben allemaal hun eigen verhaal te vertellen. Een van de beroemdste laarzen aller tijden, die pas recentelijk weer in de mode is gekomen, is die van de John James laars. Deze laarzen werden oorspronkelijk gemaakt voor gebruik door Schotse legersoldaten tijdens de eerste jaren van de Napoleontische oorlog.

Het uiterlijk van de laarzen

Het uiterlijk van de laarzen is behoorlijk onderscheidend, omdat ze een spitse neus en hak hebben, waardoor ze een “slordige” look hebben. Vanwege deze unieke look noemen veel mensen laarzen broeken. Ze gaan echter wel omhoog op je been en laten je benen er langer uitzien. Vroeger noemden mensen de beweging van deze laarzen “springen”. In de vroege jaren van de twintigste eeuw stonden Amerikaanse GI’s bekend om hun laarzen die “uitsprongen” om de oprukkende voetsoldaten te ontmoeten. Mensen associëren de Wellington-laarzen vaak met de Wellington-laarzen, omdat het beide schoenen zijn die door hetzelfde Wellington-bedrijf zijn vervaardigd.