Zelf opstellen of laten opstellen?

Hoe goed is jouw juridische kennis? Kun je zelf heel goed met financiën omgaan? Wat zijn je plannen voort de toekomst? Weet je eigenlijk wel hoe je voorwaarden opstelt? Dit zijn allemaal vragen die mensen je kunnen stellen, weet je daar raad mee of heb je te weinig informatie?

Zelf opstellen

Je kunt bijvoorbeeld je pensioen zelf opstellen, je kunt zelf bepalen wanneer je stort en hoeveel geld je stort. Hoe ideaal is dat? Het bedrijf gaat vervolgens met haar specialisten jouw geld beleggen om zo meer te creëren, dit biedt jou een enorm fiscaal voordeel aan. Ze gaan erg voorzichtig met je geld om en bouwen langzaam je beleggingsrisico af, life cycle beleggen zoals ze dat zelf noemen.

Ook kun je er zelf je pensioen berekenen, als zelfstandige bouw je namelijk geen pensioen op via je werkgever. Vanaf de AOW-leeftijd krijg je dan alleen de AOW die rond de 800 euro ligt ben je daar tevreden mee? ZZP pensioen berekenen kan hier erg gemakkelijk.

Laten opstellen

Iets laten opstellen is in sommige gevallen erg fijn, bijvoorbeeld als het over iets juridisch gaat. Leveringsvoorwaarden opstellen is een erg moeilijk onderdeel als je geen juridische kennis hebt. Leveringsvoorwaarden zijn een enorm belangrijk onderwerp bij het maken van overeenkomsten met klanten of opdrachtgevers. Als je hier geen enkel verstand van hebt is het ook niet echt verstandig om dit zelf te gaan proberen op te stellen, het kan je namelijk een hoop ellende brengen.

Hierom kun je het beter laten opstellen en dat is met veel dingen zo. Bedrijven zijn gespecialiseerd om iets op te stellen of te maken voor je, leuk dat we allemaal ondernemend zijn en iets willen proberen, maar je kunt beter specialisten inschakelen. Zo ben je in één keer van het probleem af en heb je erg goede voorwaarden.