Leiboom

leiboom

Lees hier over de leiboom. Een leiboom is geen boom die je alleen plant, maar in een rij. De platte kruinen raken met elkaar verweven, en op die manier ontstaat er een natuurlijk wind- en zonnescherm. Ikzelf heb een rij van vier leibomen aan de rand van mijn voortuin, de bomen blijven het hele jaar door groen, maar belemmeren het uitzicht niet want ik kijk er onderdoor.

Verschillende keuzes

Bij een leiboom kopen kom je op verschillende keuzes van bladhoudend en bladverliezend. Maar ook de leilinde, leiplataan, lei amberboom, lei sierpeer, leicarpinus, lei laurier, maar allen hebben het voordeel dat je de bomen als volgroeide bomen koopt. Je hoeft dus niet te wachten tot het wat is. Een lokaal hoveniersbedrijf plaatst de bomen met de platte kruinen naast elkaar, en daarna is het af.

Makkelijk onderhoud

Eens per jaar komt er iemand van het hoveniersbedrijf om te snoeien. Dit is niet zoveel werk en daardoor niet duur. Tegelijkertijd kijkt de hovenier of er geen ziekte in de leiboom zit wat nooit het geval is. Ik heb dus alleen maar het gemak van een mooie erfafscheiding, en nauwelijks kosten. Als je de ruimte hebt, dan is een leiboom een aanrader.