Via internet zoeken naar de juiste verf

Een kleur- en verfkeuze is altijd al erg lastig te maken. Laat staan als het via het internet moet. Het is niet altijd mogelijk om fysiek naar een winkel te gaan om de juiste verf uit te zoeken, maar het wordt nu wel gemakkelijk gemaakt om op een prettige manier een goede verf(soort) uit te zoeken voor uw woonruimte. Er zijn verschillende opties om via internet naar de juiste verf te zoeken. Dit gaat voornamelijk via online winkels waar foto’s duidelijk worden laten zien met het aantal liters wat in de emmer zit.

Websites van online winkels

Via de website van online winkels is vaak de tint en naam van de kleur van de desbetreffende verf te zien. Ook is het mogelijk een eigen mix te maken, door online via een simulator zelf kleuren toe te voegen en te mixen om te zien wat de kleur wordt. Ook is de textuur vaak via foto’s en beschrijving weergeven. Zo wordt er altijd een foto van betonlook verf laten zien, zodat potentiële kopers altijd het totale plaatje kunnen zien. In de beschrijving wordt uitgebreid beschreven waarvan de verf gemaakt is, hoe de textuur eruit ziet en in welke kleuren alles wordt laten zien. Zo wordt kalkverf vaak beschreven als ‘een wolk achtige textuur’ en muurverf als ‘strak en mat’.

Virtueel kleuren op uw muur uittesten

Het is op sommige websites ook mogelijk om een kleur naar keuze op de muur uit te testen. Het gaat als volgt: allereerst moet er een foto of camera gericht op de desbetreffende muur gericht zijn. Daarna wordt er een verfsoort en een daarbij komende kleur (bijvoorbeeld beton cire kleuren) gekozen. De kleur wordt op de muur getoond. Zo is er te zien of de kleur zeker weten bij het interieur en de woonruimte zelf past. Natuurlijk is er niet te zien hoe de kleur bij lichtinval in de kamer te zien is. Het wordt ook gezien als een ‘voorproefje’ waarvoor kleur testers overbodig zijn.