Meer continuïteit door goed debiteurenbeheer

Credit beheer

Credit beheer is van levensbelang voor de continuïteit van bedrijven. Een onderdeel daarvan is het debiteurenbeheer. Voor veel producten, projecten en diensten is het noodzakelijk dat een bedrijf voorinvesteringen doet. De middelen die daarmee gemoeid zijn worden via de facturering weer terugverdiend, maar dan moeten de klanten of opdrachtgevers wel op tijd betalen. Anders kom je op een gegeven moment op een punt terecht, dat er zoveel geld bij de klanten zit, dat het niet meer mogelijk is om nieuwe voorinvesteringen te doen. Het helpt als de debiteurenafdeling alert is en actie onderneemt als facturen niet op tijd betaald worden.

Credit Beheer in eigen beheer

Het werk van de debiteurenadministratie is bij veel ondernemingen niet een fulltime baan. De personen die daarvoor verantwoordelijk zijn hebben vaak nog andere taken, meestal direct gerelateerd aan de producten of diensten die worden geleverd. Soms liggen de prioriteiten niet voldoende bij het credit beheer. De consequentie is, dat er gaandeweg steeds meer klanten of opdrachtgevers zijn die hun facturen te laat betalen. Dat kan worden opgelost door de betalingstermijnen te verkorten en door er bovenop te zitten als een factuur niet op tijd is voldaan. Om de debiteurenadministratie goed te doen is het echter noodzakelijk dat daar dagelijks tijd aan wordt besteed.

Credit beheer

Debiteurenadministratie uitbesteden

Bij ondernemingen die zelf niet de mogelijkheid hebben om aan de debiteurenadministratie structureel voldoende tijd en aandacht te besteden is er de mogelijkheid om dit uit te besteden. Het werk wordt dan in handen gegeven van een bedrijf als CBMK, dat gespecialiseerd is in de financiële ondersteuning van bedrijven. Als de werkzaamheden worden uitbesteed geeft dat de zekerheid dat alles goed is geregeld. Er is minder stress, er zijn geen lastige gesprekken met de klanten meer nodig en de administratie is bijgewerkt.