Pancakeswap en Metamask koppelen

pancakeswap en metamask koppelen

Wil je een decentralized exchange (dex) zoals Pancakeswap gebruiken, dan moet je je eigen crypto wallet hebben. Gelukkig is dat niet al te moeilijk, die kan je gewoon downloaden. Een van de populairste wallets is metamask. Wat doet een wallet precies, en hoe gaat dat eigenlijk, Pancakeswap en Metamask koppelen?

Crypto, wallets en dexen

Crypto’s staan niet op je computer, althans niet alleen daarop. Ze staan in feite verspreid over een deel van, of de hele blockchain. Of om precies te zijn: de ledger. Dat is de database die de integriteit van alle transacties op de blockchain in stand houdt. Jouw wallet adres is gekoppeld aan alle crypto’s die je beit in de blockchain op naam van dat wallet adres. Je krijgt toegang tot je crypto’s met behulp van je geheime sleutel. 

Dan betekent dat dat iedereen die de sleutel heeft of de wachtwoordszin kent, jouw crypto’s kan inpikken. Als iemand je hierom vraagt, is het een oplichter. Geef deze dus nooit uit handen en berg deze op een veilige plaats op.

Een wallet, zoals Metamask, is niets anders dan een programma waarmee je jouw crypto adres beheert en communiceert met de blockchain. of met een website, zoals Pancakeswap, die dat doet. Handig, want zo kan je met één klik verbinden in plaats van de lange sleutel te moeten plakken.

pancakeswap en metamask koppelen

Pancakeswap en Metamask koppelen – zo gaat dat

Metamask is een browser plugin. Koppelen gaat dus via je browser. Maar om te kunnen koppelen, moet je dus wel een saldo aan crypto’s hebben. Die moet je op een gecentraliseerde exchange, een cex, kopen. Welke cex het beste is, lees je in het artikel Pancakeswap en Metamask koppelen. Hier vind je ook een handig stappenplan hoe je je wallet vult met de crypto’s die je gekocht hebt, en koppelt. Wil je meer weten over crypto’s in het algemeen en andere vormen van beleggen? Dan ga je Bankr interessant vinden. Deze toegankelijke resource ontwikkelt zich snel tot de meest geliefde en uitgebreide financiële vraagbaak binnen het Nederlandse taalgebied.